eurekacup


opdracht

Bij dit project deden we mee aan de eurekacup. Dat is een wedstrijd tussen verschillende technasiums. Voor de eerste jaars kon je kiezen voor de opdrachtgever, de politie of de Rabobank. Ik heb samen met Abby, Rohan en Luke. Kies een onveilige plek en verzin iets op die plek veilig te maken. Wij hebben de donkere steegjes in Amsterdam. Want daar wordt veel illegalen drugs verkocht en mensen berooft.


oplossing

Uiteindelijk kwamen we er op uit dat we het moesten verlichten. 
We hebben er voor gekozen om een groot led paneel neer te zetten waar we van alles op kunnen laten zien ook bewegend beeld. En daar omheen een bijpassende muurschildering en iets lichtgevend ophangen in dit geval een kwal. We hebben voor een oceaan thema gekozen maar je kan er ook de nachtwacht op laten zien of een bos. Verder hadden we ook idee├źn om op de gevels van gebouwen boodschappen voor toeristen te projecteren. En om de toeristen voorlichting te geven waar ze op moeten letten en wat ze wel of niet moeten doen.

ontwerpproces

We begonnen met een vooronderzoek naar onveilige plekken in Amsterdam en het analyseren van het probleem. Voor het vooronderzoek zijn we ook naar het politiebureau op de Warmoesstraat gegaan, en daar met de politie gesproken. Daarna zijn we de oplossing gaan uitwerken en hebben we een maquette en de poster gemaakt. En toen hebben we de presentatie gegeven.